top of page

PISTACHE IN DE (SICILIAANSE) KEUKEN

De Siciliaanse pistachenoot uit Bronte is wereldberoemd om haar superieure kwaliteit. In Sicilië is Pistache een populaire noot in de keuken. Deze noot is namelijk arm aan cholesterol en Natrium, maar rijk aan Vitamine B6. Vitamine B6 draagt bij aan de correcte omzetting van de eiwitten uit het voedsel in het lichaam. Het is dus niet alleen een goed gastronomisch product, maar ook een gezond voedselingrediënt. Let op: we maken onderscheid in pistache ter verwerking in hartige maaltijden en pistache voor de zoete verwerking.PISTACHE ALS HOOFDGERECHT

Er zijn verschillende soorten pasta varianten met pistache erin verwerkt. Bijvoorbeeld pasta met spekjes, zwaardvis, mosselen, courgettes of kleine tomaatjes. De variant met garnaaltjes is op Sicilië een traditionele special, en zul je in veel vis restaurants op het menu vinden.


PISTACHE IN ZOETE GERECHTEN

De zoete variant is vooral te vinden in de vorm van een crème. En heel eenvoudig, dus gewoon op een broodje en in croissants te smeren. Siciliaanse pasticceria’s gebruiken pistachecrème voornamelijk als de vulling van muffins, ciambella’s, panettone’s of onze ”simpele” torroncini snoepjes. DELICIOSO!


Wat de creatievelingen er nog meer mee kunnen, is allemaal uitgebreid te lezen in onze ”Pistache in zoete creaties” blog.


LA CUCINA INSIDE

Wij geven je een kijkje in de spreekwoordelijke keuken van Siciliaanse gebruiken met hedendaagse ingrediënten/producten.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page