top of page

PASTA MET PISTACHE

De Siciliaanse pistachenoot uit Bronte is wereldberoemd om haar superieure kwaliteit. In Sicilië is Pistache een populaire noot in de keuken. In dit recept verwerken we deze culinaire noot in de pasta pistacchio.


Pistache pasta met spekjes

Ingrediënten voor 4 personen: 125 gram gerookte spekjes of 200 gram garnalen / 250 gram pasta naar keuze / 1 potje pistache pesto (90GR) / 125 gram mascarpone of volle kookroom / 250 gram pasta naar keuze / 1 soeplepel kookvocht / 1 grote eetlepel parmiggiano / 1 handje granello di pistacchio. Onze recepten zijn gebaseerd op primi piatti zoals de Italianen de pasta serveren.


We gaan beginnen

Op hoog vuur

Bak 125 gram pancetta(gerookte spek) / 200 gram garnalen in olijfolie. Als het knapperig begint te worden kun je een scheutje Brendi of een half glas droge witte wijn toevoegen.

Op middelhoog vuur

Wanneer de spekjes lekker krokant zijn, voeg je ongeveer de helft van de pistachepesto toe. Laat de spekjes en de pistachepesto +- 2 - 3 minuten sudderen.

Op laag vuur

Hierna zet je het vuur laag en voeg je de 125 ml mascarpone / volle kookroom toe. Roer met een houtenlepel een aantal keer goed door de koekenpan. Voeg nu lepel voor lepel de rest van de pistachepesto toe aan het geheel. De saus moet lichtgroen worden. Het moet zichtbaar zijn dat de pistache overheerst in dit gerecht.

Zet het vuur uit

Zet het vuur daarna onmiddellijk uit. Laat de room niet koken anders verbrandt het en verandert het van smaak. Als de pasta gaar is giet deze dan direct bij je pistachesaus. Voeg 1 soeplepel kookvocht van de pasta toe aan de pan met pasta en je saus van pistachepesto. Hierna voeg je 1 grote eetlepel Parmezaanse kaas toe.

Zet het vuur nu weer aan

Laat het geheel nu op laag vuur 2-3 minuten staan tot het een homogene roomsaus wordt. Het is belangrijk om met een houtenlepel goed te blijven roeren.

A tavola

Je kunt nu het bord opmaken met een handje granello di pistacchio, een beetje vierseizoenen peper en naar wens met extra Parmezaanse kaas besprenkelen en afmaken met een blaadje verse basilicum.


Buon appetito!


Voor de vegetariërs: deze pasta is ook heerlijk zonder de toevoeging van spekjes of garnalen. Je zou eventueel ook pijnboompitten kunnen toevoegen.

168 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page