top of page

La caponata

La caponata is een eeuwenoud Siciliaans recept. De aubergine caponata is een universeel bekend zoetzuur gerecht. Het bakken van de aubergines en de aanwezigheid van kappertjes, olijven en de zoetzure smaak van de saus versterken de smaak van dit gerecht uitstekend. De caponata zien we vaak terug als antipasti, in een salade of op een broodje maar wij geven jou ook hét recept voor een bijzondere pasta!La pasta caponata met stokbrood uit de oven

Ingrediënten voor 4 personen: 330 gram pastasaus / verse basilicum / 1 blikje van 200 gram caponata / 1 theelepel olijvenpaté per persoon / 320 gram fusilli / stokbrood.


We gaan beginnen

Breng de pasta aan de kook en doe een stokbroodje in de oven. Schenk wat olijfolie in de pan. Snij 1 teentje knoflook en bak de knoflook samen met oregano, peper en zout.


De saus

Wij hebben het moeilijkste werk in Sicilië al bereid, de caponata en de pastasaus. Aan jou de taak om het af te maken in de pan. Voeg de pastasaus, caponata en de theelepels van de olijvenpaté toe. Breng de saus eventueel extra op smaak met kruiden zoals oregano, peper en zout. Voeg ook een eetlepel kookvocht toe en roer goed door. Laat hierna de saus even sudderen.


De laatste stap

Wanneer de pasta gaar is, giet je het af en meng je deze in de pan met de pastasaus. Laat de saus goed intrekken en voeg wat olijfolie en basilicum toe. Wanneer het brood klaar is, snijd je het in middelgrote stukken. Besprenkel het met olijfolie en een beetje oregano. Beleg de warme broodjes met een mooie hoeveelheid van de koude caponata uit het kleine blikje. Liefhebbers van olijven: beleg de extra broodjes met de olijfpaté van Splendita & Gente.


Buon appetito!

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page