top of page

KLASSIEKE BOLOGNESESAUS ALLA MAMMA

Om kleur aan dit gerecht te geven gebruiken we doperwten. Hierdoor zet je met deze traditionele Siciliaanse Bolognesesaus een mooi tricolori gerecht op tafel.

Tricolori bolognesesaus alla Mamma

Ingrediƫnten voor 8 personen: 5 El olijfolie (pikante) / 2 grote uiten gesnipperd (wit of rood) / 4 teentjes knoflook fijn gehakt /1 KG gehakt half om half / 1 klein blikje tomatenpuree 140 gram / 1380 gr sugo di pomodoro / 500 gr passata / scheutje Rode wijn / schepje suiker / 8 verse blaadjes basilicum / 4 tl gedroogde siciliaanse oregano / 2 tl pikante siciliaanse kruiden / 2 tl 4 seizoenen peper / zout naar wens

LATEN WE BEGINNEN MET DE BASIS

Pan met anti-aanbak bodem, olijfolie toevoegen. Het gehakt , de gesneden uien en knoflook samen fruiten. Af en toe omzetten. Voeg 1 tl van de siciliaanse kruiden + oregano + seizoenen peper toe.

OP HOOG VUUR

Tomatenpurree toevoegen al roerend goed meebakken, afblussen met flinke scheut rode wijn. Dan schepje suiker en de doperwten toevoegen en alles nog even omzetten.

OP LAAG VUUR

De salsa pronto uso + passata + de rest van de kruiden toevoegen. Tegen de kook brengen en dan op laag vuur tenminste 30 MIN (hoe langer hoe beter) laten sudderen en af en toe omroeren.

šŸ Deze saus is een hele mooie basis voor Spaghetti, Lasagne en Pasta al forno.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page