top of page

DE MERINGUE CITROENTAART 🍋

Geschreven door onze foodblogger: Wieke Schuurman.


Ik hou echt van de combinatie van vanille en citroen en dat zie je terug in deze heerlijke meringuetaart met citroencrème!MERINGUE MET PISTACHES EN CITROENCREME

Ingrediënten: 100 gram pistache korrels ongezouten (Splendita & Gente shop) / 45 gram Citroencreme ( Splendita & Gente shop) / 4 eiwitten / 225 gram suiker / 75 gram witte chocolade in kleine stukjes / 1 citroen (biologisch) / 250 gram mascarpone / 150 ml slagroom.


LATEN WE BEGINNEN MET DE VULLING:

Klop de slagroom in een schone kom, meng de mascarpone met een vork (niet te lang!), voeg de mascarpone toe aan de slagroom en meng kort maar heel voorzichtig; wanneer het een homogeen product wordt, moet je stoppen en voorzichtig mengen met de citroencrème. Voeg de citroenschil toe en zet het mengsel in de koelkast om hard te worden.

DAN GAAN WE NAAR HET SCHUIM:

Verwarm de oven voor op 180 graden, rooster de pistachenoten 6/7 minuten en laat ze afkoelen. Klop de eiwitten stijf in een schone, vetvrije kom (schoonmaken met citroensap en keukenpapier), giet er beetje bij beetje de suiker bij tot er glanzende pieken ontstaan. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de eiwitten in een rechthoek van 30 bij 40 cm, bestrooi met 75 gram pistachenoten en zet hem dan 20 minuten in de oven.

Laat ongeveer 15 minuten afkoelen en leg een schoon vel bakpapier over de meringue, draai de meringue om en verwijder voorzichtig het bakpapier. Maak met een mes een ondiepe snede aan de korte kant van ongeveer 5 cm van de rand. Bedek de meringue met de vulling en bestrooi met de resterende pistachenoten en gehakte witte chocolade. Rol voorzichtig vanaf de korte kant de merengue op. Zet de meringue even in de koelkast om te rusten. Snijd met een heel scherp mes in stukjes en serveer met een glaasje limoncello!


Buon appetito!

20 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page