top of page

5 Italiaanse films-series die je gezien moet hebben

Bijgewerkt op: 30 dec. 2022

De leden van onze community hebben de titels mede samengesteld.

Ben jij echt een Italië fan en wil je genieten van alles wat dit mooie land te bieden heeft vanaf de bank in Nederland? Lees dan verder.


Lista film da verdere; de Italiaanse kijklijst van 2022. Zoals wellicht inmiddels al wel bekend is, geven wij Italiaanse les. Tijdens deze lessen leer je de taal, cultuur en traditionele gebruiken kennen. Hierdoor leer je alles wat je nodig hebt om niet alleen als toerist het land te kunnen leren kennen maar echt contact leert te maken met de locals.


Wat valt ons nou het meest op aan deze enthousiaste leerlingen? Dat zij alles, maar dan ook alles, willen weten over Italië. Dat de les niet stopt bij de les maar dat ze podcasts, films, series, muziek en alles wat ze maar kunnen vinden over Italië willen leren kennen. Om deze reden is lista film da vedere ontstaan. Dus, herken jij jezelf in deze Italië-liefhebbers? Dan wensen we je heel veel plezier met onze top 5!


Numero #1 - La vita è bella


De film komt uit 1997 en staat in de lijst van 2022 omdat het nog steeds één van de mooiste Italiaanse films is. Wie de film ooit gezien heeft zal deze nooit meer vergeten zijn. Het speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog waar een Italiaanse man, vrouw en kind naar een Duits werkkamp gestuurd worden. De vader weet dat het onoverkomelijk is dat zij hier nooit meer levend uit zullen komen maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Hij verzint een spel waarmee hij het verblijf tot een positieve beleving maakt voor zijn zoontje. Hij speelt toneel en draait alle nare omstandigheden om naar lachwekkende situaties. Het verhaal bevat net zoveel humor als verdriet. Deze dualiteit is een bijzondere combinatie aan gevoelens als kijker.


Numero #2 - Enrico Piaggio Vespa

Deze serie is te bekijken op Netflix


Het spraakmakende verhaal van Enrico Piaggio, de maker van de Vespa, kun je nu bekijken op Netflix (en daar zijn wij heel blij mee). Wanneer hij het bedrijf overneemt van zijn vader en alles op omvallen staat, ontdekt hij een uitvinding die de hele wereld zal veranderen. Zijn prachtige levensverhaal zit vol liefde, verdriet, uitdagingen en overwinningen. Een fascinerend verhaal om in te mogen duiken.


Numero #3 - Gomorra

Deze serie is te bekijken op Netflix


Zin in een echte maffia serie? Dan is gomorra de serie voor jou. De 5-delige serie speelt zich in Napols en laat zien drugs en geweld een geheel eigen leven leiden. Criminaliteit, hiërarchie en familiebanden zijn de grote thema's die je terugvindt in deze serie. Je verdwijnt in het verhaal omdat het een serie is die je kunt bingewatchen maar bovenal omdat de hoofdpersonen zeer goed gespeeld worden waardoor je volledig meeleeft.


Numero #4 - From scratch

Deze serie is te bekijken op Netflix


Het zal je verbazen, een Amerikaanse titel staat in een Italiaanse lijst? Ja. We leggen je uit waarom. Deze serie speelt zich af op Sicilië (waar onze eigenaresse vandaan komt dus ja, we zijn bevooroordeeld). Prachtige beelden van het land, het eten en manier van contact maken zie je hierin terug. Ook de diepte van de cultuur en traditionele gebruiken weten ze feilloos vast te leggen. Hoewel je de tissues niet kunt missen bij deze serie, laat het een onuitwisbare mooie indruk bij je achter. Waarom? Het is een waargebeurd verhaal.


Numero #5 - Il processo

Deze serie is te bekijken op Netflix


Deze serie verscheen in 2019 maar lijkt dit jaar pas echt een hit. Il processo gaat over een moordzaak. Een tienermeisje wordt vermoord op een feest met invloedrijke mensen. Daarna is het onduidelijk wie de moord gepleegd heeft. In de serie ontvouwt zich langzaam meer informatie over de hoofdpersonen waardoor het alleen maar lastiger wordt om helder te krijgen wie de dader is. Gelukkig kom je snel achter het antwoord want de serie bestaat uit 1 seizoen en is in een weekend helemaal uit te kijken.


Heb jij een tip?


Is er een film-of serie die niet mag ontbreken in de volgende lijst? Reageer dan op de blogpost of stuur een bericht naar info@splenditagente.nl.


266 weergaven1 opmerking

1 Comment


bottom of page